nieuws

Vogelgriep bedreigt Turkse hotels

Horeca

Hotels in Turkije verkeren in grote angst. Ze vrezen voor enorme gevolgen nu recent de gevreesde vogelgriep in het land is geconstateerd. De grote ‘toeristenleveranciers’ Groot-Brittannië en Rusland adviseren landgenoten niet af te reizen naar de toeristencentra aan de Turkse kust.

Vogelgriep bedreigt Turkse hotels

Dat meldt Ehotelier. ‘De situatie is alarmerend voor de toeristenindustrie’, zegt woordvoerder Osman Ayik van een hotelvereniging in de populairste badplaats Antalya tegenover het Turkse persbureau Anatolia. ‘De uitbraak vindt plaats net nu de reserveringperiode voor het zomerseizoen begint’, aldus een bezorgde Ayik.

Gevolg van de uitbraak is dat veel hotels nu al hun prijzen verlagen, om toch de kamers vol te krijgen tijdens de zomermaanden. Dat zegt Tayfun Zeytinbas, hoofd van een groot hotel. ‘Ook al zijn er nog geen annuleringen, dan nog verwachten reisorganisaties en consumenten kortingen.’

Vier doden
Inmiddels telt Turkije vier dodelijke slachtoffers die besmet waren met H5N1, de gevaarlijke variant van vogelgriep. Dat heeft het Turkse ministerie van Volksgezondheid begin deze week laten weten. Het laatste slachtoffer, een meisje, werd enkele dagen geleden al opgenomen in een ziekenhuis in de plaats Van, waar eerder deze maand drie kinderen stierven aan de ziekte.

Turkije is de laatste jaren enorm in opkomst als vakantieland. Het aantal hotels in de kuststrook in het westen en zuiden van het land kent een flinke bouwexplosie van hotels en luxe resorts. In 2005 telde Turkije 21 miljoen bezoekers die goed waren voor 15,3 miljard dollar. De toeristische sector geeft werk aan 1,5 miljoen mensen en is goed voor 5,5 procent van het bruto nationaal product.

Reageer op dit artikel