nieuws

Voorlopig geen hotelkamers in Paleis Soestdijk

Horeca

Voorlopig komen er geen hotelkamers in Paleis Soestdijk. De Rijksgebouwendienst verwacht dat het nog ‘geruime tijd’ op zich laat wachten dat er een nieuwe bestemming van het paleis komt. Daarmee gaat het plan van een groep investeerders om hotelkamers te maken in Paleis Soestdijk voorlopig in de ijskast.

Eind december maakte woordvoerder M. Smeeing bekend dat een groep investeerders ‘enkele miljoenen euro’s’ op tafel zou leggen om luxe hotelkamers uit het vijfsterrensegment te maken in het paleis. Verder wilden de zakenlieden in het paleis ruimtes voor bedrijfstrainingen en –presentaties en een filmstudio.

Eerder lieten diverse horecaprominenten zich in Misset Horeca uit over de toekomstige bestemming van paleis Soestdijk. Zo gaf Gerrit van der Valk aan wel oren te hebben naar een rol in het paleis. ‘Als Willem-Alexander er een hotel/restaurantexploitatie van wil maken, kan hij me bellen. Dan wil ik hem daar best wel bij helpen.’ Giovanni van Eijl ziet in ‘Soestdijk’ meer een jeugdherberg voor prinsen en prinsessen. Hennie van der Most tenslotte ziet er helemaal niet in: ‘Het is slecht onderhouden en een beetje verwaarloosd.’

Reageer op dit artikel