nieuws

Voormalig restauranthouder verliest 145 kilo met streng dieet

Horeca

Enkele maanden geleden woog de 42-jarige Patrick Deuel uit de Amerikaanse staat Nebraska schoon aan de haak 486 kilo. In een ziekenhuis in Sioux Falls in South Dakota heeft de voormalig restauranthouder inmiddels 145 kilo aan gewicht verloren. Zijn streven is nog 200 kilo af te vallen.

‘Eindelijk zie ik licht aan het einde van de tunnel’, verzuchtte de 1.80 meter lange Deuel in de woensdageditie van de krant Argus Leader. De voormalige restauranthouder had een grote voorliefde voor pizza’s en andere vette consumpties. Hij lijdt onder meer aan diabetes, hartproblemen en artritis.

Zeven jaar lang had Deuel zijn huis niet verlaten, tot hij in juni met een ambulance naar een ziekenhuis werd overgebracht. Hij volgt daar onder toezicht van een team van acht artsen en een aantal verpleegsters een dieet van 1200 calorieën per dag.

Reageer op dit artikel