nieuws

Voorspelling noodweer drukt bezoek attractieparken

Horeca

De elf grootste attractieparken in Nederland hebben een redelijk succesvol pinksterweekeinde achter de rug. Alleen op eerste pinksterdag vielen de bezoekersaantallen tegen. Veel mensen bleven thuis wegens waarschuwingen voor zeer warm weer en onweersbuien.

Dat zegt maandag een woordvoerster van de Club van Elf. Het voor zondag voorspelde extreme weer bleef goeddeels uit, zodat de waarschuwingen achteraf gezien overbodig waren. ,,We betreuren de invloed die ze hebben gehad. Het scheelde duizenden bezoekers. De tweede pinksterdag was voor de attractieparken uitstekend, maar heeft de eerste niet goed kunnen maken”, aldus de woordvoerster.
De zaterdag voor Pinksteren was bij alle parken wel druk. De Club van Elf vermoedt dat veel mensen zaterdagavond na de voorspellingen voor noodweer hebben besloten om zondag thuis te blijven. Pretpark De Efteling in Kaatsheuvel had als enig attractiepark wel twee goede pinksterdagen. Bij Burgers’ Zoo in Arnhem passeerden ongeveer 28.000 mensen de kassa’s. Dat waren er enkele duizenden minder dan vorig jaar. Dat verschil werd ook hier op eerste pinksterdag gemaakt. ,,Misschien heeft meneer Verkerk er ook wel wat mee te maken. De tennisliefhebbers bleven liever voor de buis hangen”, zegt een woordvoerder.
Bij Madurodam was dezelfde trend te zien. Het Haagse park trok het weekeinde iets meer dan 9000 bezoekers. Op zondag kwamen 3000 mensen op bezoek, maandag waren dat er 4000.

Reageer op dit artikel