nieuws

Vrouwelijke talenten domineren kasteleinswedstrijd

Horeca

Dunja Koolhaas van het ROC Amsterdam heeft de wedstrijd Kastelein van de Toekomst op haar naam geschreven. Het jonge talent van café Zomerzorg in Hillegom hield Renée van Kesteren en Melissa van Beuningen achter haar.

Vrouwelijke talenten domineren kasteleinswedstrijd

Dat betekent een ere-schavot volledig gevuld met jonge, talentvolle vrouwen. ‘Ik zou het geen trend willen noemen. Noem het toeval, maar wel leuke toeval’, aldus Koolhaas in haar eerste reactie kort na de bekendmaking in een bomvolle HorecavArena.

Leren, trainen
Koolhaas kon het nog maar amper geloven dat zij de beste is van het land. ‘Niet te geloven. Het betekent heel veel voor mij. Ik heb er ook veel voor gedaan. Leren, trainen, leren, trainen, leren, trainen. Er gingen zelfs dingen mis, bijvoorbeeld vragen over bier.’

De leerling van het ROC Amsterdam heeft haar toekomst al behoorlijk uitgestippeld. ‘Ik zit in het laatste jaar. Komende zomer ga ik in een bar werken op Kreta. Volgend jaar ga ik studeren in Engeland en daarna start ik een eigen zaak. Misschien krijg ik wel een aanbod?’

Nummer 2 Renée van Kesteren werk in ’t Jaghthuijs in het Brabantse Made en is afkomstig van De Rooi Pannen. Melissa van Beuningen, nummer drie, is eveneens afkomstig van De Rooi Pannen en werkt voor het populaire Tilburgse café Bolle.

Reageer op dit artikel