nieuws

V&V Entertainment presenteert plannen voor seizoen 2006-2007

Horeca

Het wordt een gouden seizoen.” Albert Verlinde van V&V Entertainment zei het dinsdag in Hilversum vol overtuiging. Hij presenteerde samen met zakenpartner Roel Vente de plannen voor 2006-2007.

Annie ging onlangs in première, TiTaTovenaar is vanaf zondag te zien en maandag volgt nog de première van Als op het Leidseplein. In het nieuwe seizoen staan er zes premières op stapel, liet Verlinde weten. Daaronder een nieuwe klucht van Jon van Eerd, die nu te zien is in de theaters met Een rits te ver. De titel van het stuk is nog niet bekend, maar zeker is wel dat de première op 9 oktober 2006 plaatsvindt. Er zijn ook plannen voor een musical met Van Eerd. Rare jongens die Romeinen moet over twee jaar in het theater te zien zijn.

Grease gaat op 22 oktober volgend jaar in première. Het is de eerste keer dat een volledig Nederlandstalige versie van het verhaal op de planken komt. Hoofdrolspeler Jim Bakkum speelt Danny Zuko en liet dinsdag weten persoonlijk zijn Sandy te willen uitzoeken. ,,In december beginnen de audities en dan ga ik kijken wie er het beste bij me past.”

De ex-Idol hoeft pas volgende zomer te repeteren voor zijn musicaldebuut, maar wil zich voor die tijd al gaan voorbereiden. ,,Ik ga echt alles doen, van danslessen tot spraaklessen.” De ondertekening van een contract voor een theaterproductie rond de band Doe Maar vond dinsdag eveneens in Hilversum plaats. De liedjes van de band die populair was in de jaren tachtig, worden gebruikt voor een musical, die op 28 januari 2007 in première gaat. Verlinde maakte ook bekend dat schrijfster Daphne Deckers de vertaling van de musical Steel Magnolias gaat doen. De productie gaat 25 maart 2007 in première. De hoofdrollen worden vertolkt door Karin Bloemen, Nelly Frijda, Renée Soutendijk, Caro Lenssen, Diana Dobbelman en Sylvia Hoeks.

V&V Entertainment kondigde in Hilversum aan dat het bedrijf is opgesplitst in V&V Entertainment en V&V Producties. Bij de laatste zijn vanaf nu producten als cd’s, dvd’s en boeken ondergebracht.

Reageer op dit artikel