nieuws

VWA bestudeert Concept Hygiënecode

Horeca

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat zich buigen over de nieuwe Hygiënecode Horeca. Afgelopen vrijdag kreeg inspecteur-generaal Kleinmeulman van de VWA het Concept Hygiënecode overhandigd.

VWA bestudeert Concept Hygiënecode

Kleinmeulman kreeg het concept overhandigd van Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). ‘De VWA zal dit concept nu beoordelen om te kijken of deze voldoet aan alle wettelijke eisen. Wij komen hier binnen zes weken op terug’, aldus Kleinmeulman.

Pilots

Na deze beoordeling wordt de digitale code uitgetest door middel van pilots. Daarna wordt de code behandeld in het Regulier Overleg Warenwet (ROW). Vervolgens loopt het project via het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Binnen 5 minuten

Door de modulaire opbouw van de code krijgt de horecaondernemer de mogelijkheid om slechts die onderdelen van de code te gebruiken, die van toepassing zijn op zijn bedrijf. Het streven is dat de ondernemer zo eenvoudig mogelijk en binnen vijf minuten zijn eigen hygiënecode kan samenstellen.

Reageer op dit artikel