nieuws

Waakhond BEM start voetbaloffensief

Horeca

Horecawaakhond BEM heeft grote plannen rondom het WK-voetbal komende zomer. Het Bureau Eerlijke Mededinging start een offensief om alle sportverenigingen deze zomer te verbieden drank te schenken tijdens vertoningen van wedstrijden van Oranje.

Waakhond BEM start voetbaloffensief

Dat meldt De Telegraaf. Voor voetbalclubs geldt een uitzondering. Daar mogen alleen eigen leden een biertje drinken. Clubs die zich niet aan de regels houden, riskeren hun drankvergunning kwijt te raken.

BEM toont zich de laatste weken een opvallend wakkere waakhond. De organisatie is na de jaarwisseling uit haar mand gekropen en blaft vooral richting sportverenigingen.

Zo berichtte Zibb.nl/horeca woensdagochtend over een schenkverbod bij SV ’t Harde, opgelegd door de gemeente Elburg. Het gaat hierbij om een slot op de biertap tijdens bingobijeenkomsten en klaverjasavonden.

Voorzitter Manus van de Schootbrugge van SV ’t Harde zegt in een reactie op het gemeentebesluit iets te hebben gevonden. ‘We hebben de klaverjassers gewoon allemaal lid gemaakt van de club, aangezien we een sportclub en geen voetbalclub zijn’, aldus de voorzitter in De Telegraaf.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zegt niet blij te zijn met de lokale oorlogjes tussen de horeca en verenigingen. ‘Dit gaat helemaal de verkeerde kant op. De rechter wil dat we als een soort Big Brother in de bosjes bij kantines op de loer gaan liggen’, aldus Arjen Konijnenberg van VNG.

Reageer op dit artikel