nieuws

Wal-Mart heeft eigen geheime dienst

Horeca

NEW YORK – De grootste retailer ter wereld beschikt over een soort eigen geheime dienst. De afdeling is ermee belast informatie over critici van het bedrijf te verzamelen en ontevreden personeel in de gaten te houden.

Wal-Mart heeft eigen geheime dienst

Daarover schrijven verschillende kranten, waaronder de Wall Street Journal en de Financial Times. Wal-Mart heeft intussen het bestaan van de ‘Threat Research and Analysis Group bevestigd, nadat een ontslagen lid van de groep details over het functioneren naar buiten had gebracht.

De man werkte als technicus voor de groep en stelt dat Wal-Mart routinematig het telefoonverkeer en de e-mails van personeel controleert. Daarnaast is onderzoek gedaan naar leden van een team van consultants van McKinsey en naar verschillende groepen die zich zorgen maken over de macht van Wal-Mart. De groep zou zelfs opdracht hebben gegeven tot infiltratie in een aan een vakbond gelieerde groep.

Reageer op dit artikel