nieuws

Wal-Mart kost Metro veel geld

Horeca

DÜSSELDORF – De ombouw van 85 Wal-Mart-winkels naar de Metro-formule Real heeft het Duitse handelsconcern flink geld gekost. Door de integratie van de verliesgevende Wal-Marts moest het bedrijf toezien hoe het kwartaalresultaat met 11 procent terugliep.

Wal-Mart kost Metro veel geld

Metro zag zijn bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal met 11 procent dalen tot 123 miljoen euro. Het concern dat naast de Real-hypermarkten, ook bekend is van de winkelbedrijven Media Markt en Saturn, maakte bovendien grotere verliezen bij de supermarktketen Extra bekend.

De omzet van de onderneming klom in het eerste kwartaal met ruim 12 procent tot 14,9 miljard euro. Metro nam vorig jaar 85 winkels van Wal-Mart in Duitsland over. Het Amerikaanse concern besloot zich terug te trekken uit Duitsland omdat het zijn winkels niet winstgevend kon krijgen. Het verbouwen van de winkels duurt nog tot halverwege dit jaar. Ondanks de extra kosten houdt het bedrijf vast aan de eerder gedane vooruitzichten, waarbij de jaaromzet met 8 tot 9 procent stijgt. Het bedrijfsresultaat moet 6 tot 8 procent omhoog.

Reageer op dit artikel