nieuws

Wal-Mart staakt strijd om bankdiensten

Horeca

NEW YORK – Wal-Mart heeft de strijd opgegeven om in de Verenigde Staten een vergunning te krijgen om bankfilialen te mogen openen in zijn winkels.

Wal-Mart staakt strijd om bankdiensten

De grootste retailer ter wereld had vergevorderde plannen om een interne bank op te zetten, maar heeft de aanvraag bij de financiële toezichthouder Federal Deposit Insurance Corp ingetrokken, zo meldt NRC Handelsblad.

Het verkrijgen van een vergunning zou nog jaren kunnen vergen, door de weerstand tegen de plannen van Wal-Mart. Het bedrijf hoopte binnen enkele maanden toestemming te hebben verkregen voor de lancering van een financiële poot. De retailgigant richt zich nu op andere diensten om zijn klanten beter te kunnen helpen.

Reageer op dit artikel