nieuws

Wateroverlast UK: Ramp voor horeca

Horeca

De Britse horeca is zwaar getroffen door wateroverlast als gevolg van overvloedige regenval. Pubs zijn onder gelopen en in hotels regent het annuleringen. Alleen pizzabezorgers lijken te profiteren van het onheil.

Wateroverlast UK: Ramp voor horeca

Hotels, cafés en restaurant in de gebieden Cotswolds, Midlands en South-Wales hebben grote problemen als gevolg van de omvangrijke wateroverlast. Het overvloedige water staat inmiddels in menig horecabedrijf, zorgt voor afgesloten wegen naar de bedrijven toe en doet de telefoon regelmatig rinkelen met annuleringen.

Het is nog onduidelijk hoe lang de rampzalige periode aanhoudt. Weerexperts voorspellen nieuwe regenbuien. Ook is nog onduidelijk hoe lang de herstelwerkzaamheden vergen.

De Nederlandse restauranthouder Ronald Gijsel, die samen met zijn vrouw Olivino in het plaatsje Evesham runt, spreekt van een regelrechte ramp. ‘Het is zo triest, alles zit onder een dikke laag modder. Ons restaurant ziet er net uit als de eetzalen in die film over de Titanic nadat het schip gezonken is’, aldus Gijsel in BN/DeStem.

Wel is duidelijk dat pizzeria’s profiteren van de rampspoed. Domino’s Pizza meldt sterke omzetstijgingen sinds het slechte weer in Groot-Brittannië. Daarnaast scoorde het goed tijdens de Champions League-finale in mei tussen het Britse Liverpool en het Italiaanse AC Milan.

Reageer op dit artikel