nieuws

Website leegrooftips buigt voor H&M

Horeca

AMSTERDAM – De website Spunk.nl heeft een controversieel artikel met tips voor winkeldieven verwijderd. De site doet dit op verzoek van modeketen H&M over wie het artikel ging.

Website leegrooftips buigt voor H&M

Spunk.nl vond het zelf een journalistiek onderzoek naar de manieren waarop jongeren stelen bij H&M, waarbij allerminst werd opgeroepen tot het stelen uit winkels. De modeketen zelf heeft daar een andere mening over. ‘We vinden het betreurenswaardig dat een journalistiek medium op een dergelijke manier aanzet tot winkeldiefstal’, liet H&M-woordvoerster Elke Kieft weten.

H&M dreigde daarbij zelfs met juridische stappen. Inmiddels is het veelgelezen artikel ‘na overleg met H&M’ van de site verwijderd. ‘Vanzelfsprekend roepen wij daarmee niet op om te gaan stelen. Integendeel. Desondanks werd deze stijlvorm niet door iedereen begrepen en daarom hebben wij besloten het artikel er af te halen’, schrijft de site.

Reageer op dit artikel