nieuws

Wedstrijd biefstuk eten

Horeca

Uitbaatster Anneke Groen van ribhouse Crossroad in Emmen is onlangs gestart met een ludieke wedstrijd. Ze geeft haar gasten de kans twee kilo biefstuk gratis en voor niets naar binnen te werken.

Het addertje onder het gras is dat de klus binnen een uur moet zijn geklaard en het bord schoon leeg. Lukt dat niet, dan moet een nota van honderd gulden worden voldaan.‘
Het idee is afgekeken van restaurant Big Texan in Amarillo, Texas’, bekent Groen. ‘We waren daar vorig jaar op vakantie. In het restaurant werd net de landelijke finale gehouden voor het tv-programma ‘Believe it or not’. Dat is wat voor ons, dacht ik toen.’
De snelste Amerikaan verorberde de 72 ounce (= 2 kilo) biefstuk in negen (!) minuten. In Emmen kunnen ze dat niet zo snel. ‘We geven 100 gasten de kans het te proberen’, legt Groen uit. ‘Tot nu toe hebben er 30 een poging gedaan. Vijf haalden het, de snelste in 28 minuten.’
Het zijn meestal mannen die zich aan het megamaal wagen. ‘Een makkie, is veelal de reactie als ze beginnen. Maar halverwege haken de meesten af. Twee kilo is dan ook voldoende vlees voor een heel gezin. Het restant geven we de mensen mee als broodbeleg. Zo gaat er niets verloren.’De snelste eter mag op kosten van het ribhouse afreizen naar Amarillo om aan de Amerikaanse wedstrijd mee te doen.

Reageer op dit artikel