nieuws

Week van de Smaak: ‘Nog werk te ver- zetten

Horeca

Wat is het verschil in smaak tussen vers klaargemaakte boontjes en exemplaren uit blik? En waar op je tong proef je welke smaak? Tijdens de zesde Week van de Smaak, van 14 tot 18 mei, probeerden diverse bij Euro-Toques aangesloten koks kinderen bewuster te maken van wat ze eten en proeven.

Basisscholen konden tegen betaling van ƒ25,- een smaakles kopen. De week is een protest tegen de industrie, die de oorspronkelijke smaak van producten vervangt door meer commerciële smaken. Fred Dijsselbloem, patron-cuisinier van restaurant De Stad Rome en penningmeester van Euro-Toques ontdekte tijdens de les dat er nog veel werk verzet moet worden. Koetjesrepen winnen het van echte chocolade, fabrieksmayonaise van zelfgemaakte en in sommige gevallen wonnen blikbonen het van verse. Volgend jaar wil de organisatie de week groter aanpakken en meer scholen bereiken.

Reageer op dit artikel