nieuws

Weer tegenslag voor toprestaurant De Leest

Horeca

Sterrestaurant De Leest in Vaassen heeft weer problemen met de verbouwing. Nu beginnen de muren van de toiletten te scheuren. Daarmee is de opleverdatum van het toprestaurant van Jacob Jan Boerma weer verschoven.

Weer tegenslag voor toprestaurant De Leest

‘We vallen van het ene probleem in het andere’, meldt Boerma, die ondanks alles positief probeert te blijven. ‘Ik heb een prutser van een installateur. Het is niet leuk meer. Dit is belachelijk. Op de muren van de toiletten vertoont zich scheurvorming. Ook de meterkast is een drama. Ik kan geen strijkbout aanzetten of de stoppen vliegen eruit.’

Door het oponthoud is de opleverdatum verschoven naar 5 september. Eerder zou het bouwbedrijf de bouwactiviteiten op 22 juli afronden. ‘Ik houd het op eind september of begin oktober wanneer het echt klaar is. Het probleem is dat onze aannemer de klus belangrijker vindt dan de opleverdatum.’

De tegenslagen zorgen ervoor dat Boerma inmiddels een flinke schadepost heeft. ‘Naast omzetschade heb ik mijn personeel niet drie maar zeven weken vakantie moeten geven. Ik voel dan ook behoorlijk gedupeerd.’ De jonge kok, dit jaar nog uitgeroepen tot Belofte van het Jaar, onderzoekt de mogelijkheid om de schade te verhalen.

Eerder meldde Boerma dat er bij graafwerkzaamheden allerlei dubieuze leidingen, bedradingen en putten tevoorschijn kwamen. ‘Momenteel loopt de wijnkelder onder door schade aan de waterleiding’, aldus een ietwat radeloze Boerma in mei. Verder gaf hij drie maanden geleden aan dat de openingsdatum van 22 juli niet in gevaar zou komen. Sinds begin augustus is een beperkt deel van De Leest open voor gasten. Het restaurant behoort inmiddels tot de top van de Nederlandse eetgelegenheden en maakte in de jongste Lekker een reuzensprong van plaats 54 naar 23.

Reageer op dit artikel