nieuws

Wegblijvende paastoerist raakt horeca

Horeca

De horeca kijkt terug op een matig Pasen. Door het wisselvallige en koude weer met de nodige sneeuwbuien bleven mensen massaal thuis. Buitenlandse toeristen lieten Nederland links liggen. Alleen horecazaken in overdekte centra boerden goed.

Wegblijvende paastoerist raakt horeca

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen meldt 700.000 buitenlandse bezoekers tijdens Pasen. Vorig jaar waren dat er nog 900.000. Duitsers, Belgen, Fransen en Spanjaarden wisten de weg naar ons land nog wel te vinden.

De bungalowparken CenterParcs, Landal Greenparks, RP Holidays en de Duingalows in Duinrell spreken van een goede bezetting, met veel aandacht voor binnenactiviteiten en de horeca.

Attractieparken kijken terug op een slecht Pasen. Ook dierenparken deden het beduidend minder goed dan voorgaande jaren. Burgers’ Zoo en Ouwehands Dierenpark trokken twintig procent minder bezoekers. De Amsterdamse rondvaartorganisatie Canal Company trok 15 procent minder bezoekers dan in het vorige paasweekend. De Keukenhof verkocht ruim 30 procent minder kaartjes dan vorige jaar.

Bioscopen en meubelboulevards deden het erg goed. Ook bij Madame Tussauds in Amsterdam was het druk. Velen waren benieuwd naar het nieuwe wassen beeld van premier Jan Peter Balkenende. Alle IKEA-vestigingen deden op Tweede Paasdagen prima zaken, bevestigde een woordvoerster, al bleef echte gekte uit.

Ook bij het Tikibad Duinrell in Wassenaar was het ‘topdrukte’ en Snowworld Zoetermeer en Landgraaf trokken naar eigen zeggen ‘duizenden bezoekers’ met hun ‘Paasglühwein’-arrangementen.

Reageer op dit artikel