nieuws

Wel kerstbomen in Deventer dit weekend

Horeca

Het jaarlijkse Dickens Festijn in Deventer heeft niet te lijden onder het strenge beleid van de gemeente voor kerstversieringen. De organisatie van het evenement verwacht dit weekeinde weer ruim 100.000 bezoekers.

Het is de elfde keer dat het festival in Deventer wordt gehouden. Zaterdag 15 en zondag 16 december is de stad aangekleed in negentiende-eeuwse sfeer met heren op hoge fietsen, bedelende zwerfkinderen en ‘Christmas Carol Singers’. Meer dan tweehonderd personages uit de boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens lopen tijdens het festival door de Walstraat, een pittoreske straat in de Deventer binnenstad. Ook koningin Victoria is daarbij aanwezig.

De anderhalve kilometer lange route is dit jaar voor het eerst eenrichtingsverkeer. Om alle bezoekers genoeg gelegenheid te geven onder anderen Scrooge, Oliver Twist en Dickens te zien, kan maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd in de straat. Bij de entree staat een muziektent en worden acts opgevoerd.

Ondanks de beperkingen op kerstversieringen die de brandweer in de stad heeft opgelegd, staan er net zoveel kerstbomen in de straat als voorgaande jaren. Woordvoerder A. de Bondt: ‘Ons festijn speelt zich buiten af en daar gelden de restricties niet voor.’

Reageer op dit artikel