nieuws

Welcome Hotels mikt op Nederland

Horeca

De aanwezigheid van het Duitse Welcome Hotels (100 procent eigendom van bierbrouwer Warsteiner) heeft vier serieuze reacties opgeleverd.

Welcome Hotels mikt op Nederland

Niet veel, maar volgens directeur Elk Stahlmecke (foto) gaat het om de kwaliteit. Welcome Hotels bestaat uit 14 hotels, waarvan 13 Duitse. De komende tijd wil Stahlmecke flink uitbreiden in Nederland. Dit jaar nog moeten er vier Nederlandse hotels bijkomen. Wat heeft zij de hoteliers te bieden?‘Onze leden behouden hun individualiteit. Maar ze profiteren van onze marketinginspanningen en een kapitaalkrachtige moeder.’ De goede bekendheid in Duitsland is volgens Stahlmecke ook veel waard. Alleen al uit Nordrhein-Westfalen komen per jaar drie miljoen Duitse gasten naar Nederland.

Het enige Nederlandse lid is nu hotel Mooi Veluwe in Putten van Wil Woudman. Woudman sloot zich in 1999 aan bij Welcome. Hij is tevreden. Sinds de aansluiting bij de Duitse keten zag hij het aantal Duitse gasten gestaag stijgen. Van 2 procent in 1999 naar 11 procent in 2001. Goede afspraken van Welcome met Duitse touroperators hebben ervoor gezorgd dat hij de mkz-crisis zonder kleerscheuren heeft doorstaan. ‘Individuele toeristen bleven weg, maar de Duitse groepstoerist bleef komen’, aldus Woudman. Hij koos bewust voor Welcome. ‘Holland Hotels is te klein, Best Western te divers, Accor en Holiday Inn te uniformeel.

Reageer op dit artikel