nieuws

Werkdruk bij Kruidvat problematisch

Horeca

HOOFDDORP – Personeel in de winkels van Kruidvat, Trekpleister, Prijsmepper en ICI Paris klaagt over een te hoge werkdruk en slechte communicatie. Dat blijkt uit een peiling die CNV Bedrijvenbond hield bij het concern AS Watson waartoe de bedrijven behoren.

Werkdruk bij Kruidvat problematisch

Aan de steekproef deden 250 medewerkers mee. Zo vindt 92 procent van de ondervraagden de werkdruk te hoog en geeft 90 procent aan dat er onvoldoende tijd is om alle taken uit te voeren. Bijna 80 procent zegt dat er ‘niet helder en open’ wordt gecommuniceerd binnen het concern. De meeste personeelsleden zijn wel tevreden over de opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

CNV-bestuurder Wessel Breunesse vindt dat het tijd wordt om de problemen echt aan te pakken. ‘De oorzaken van de werkdruk zijn bekend. Het personeel krijgt te weinig uren om alle taken uit te voeren. Er worden enorme hoeveelheden voorraden de winkels ingepompt die vervolgens wel verwerkt moeten worden.’

In de peiling gaven Watson-werknemers bijvoorbeeld aan: ‘Het lijkt wel of je met een tijdklok loopt, maar daarbij wordt er geen rekening mee gehouden dat je in een drogisterij ook nog wel eens een klant moet helpen of adviseren.’ Breunesse: ‘De uitkomsten van de peiling komen helemaal overeen met het beeld dat ik via het personeel heb van het concern. Het is jammer en triest dat de directie op de gebieden communicatie en werkdruk nog weinig stappen voorwaarts heeft gemaakt.’

Reageer op dit artikel