nieuws

Werkverwachting in horeca ‘bemoedigend

Horeca

Horecaondernemers lijken positief te zijn over de werkgelegenheidsvooruitzichten. Ze verwachten vier procent meer personeel nodig te hebben. Dat blijkt uit de resultaten van het Manpower Employment Outlook Survey.

Werkverwachting in horeca ‘bemoedigend

Daarmee is de werkgelegenheidsverwachting verbeterd. Volgens Haiko van der Pol, directeur Marketing en Communicatie van Manpower Nederland wijst dat erop dat werkgevers optimistisch gestemd zijn. Tegelijkertijd zijn ze nog wel ietwat terughoudend in het aannemen van nieuw personeel.

De sector Groothandel, detailhandel en horeca doet het goed ten opzichte van het Nederlands gemiddelde. Daaruit blijkt dat de tendens ook licht positief is, maar nog net wat minder dan in de horecasector. Gemiddeld denken alle Nederlandse ondernemers samen volgend jaar drie procent meer mensen nodig te hebben.

Manpower noemt de ontwikkelingen in de sector Groothandel, detailhandel en Horeca ‘bemoedigend.’

Reageer op dit artikel