nieuws

Wetenschappelijk borrelen en eten in Universiteit Nijmegen

Horeca

Met acht vrienden gratis borrelen en hapjes eten en daar 130 euro mee verdienen. Dat kan aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, waar de vakgroep orthopedagogiek maandag begint met een wetenschappelijk onderzoek naar alcohol en groepsgedrag.

De universiteit zoekt proefpersonen die in dit studiejaar drie avonden willen besteden aan het onderzoek. De vriendengroepjes worden ontvangen in een ontspanningsruimte in het faculteitsgebouw. Aan het begin van de avond moeten ze een vragenlijst invullen over persoonlijkheid en alcoholgebruik. Daarna krijgen ze een videofilm te zien over mensen in allerlei situaties.

Dan gaat de tap open en komen de hapjes op tafel. Vervolgens moeten de proefpersonen dezelfde taken nog eens uitvoeren. Het onderzoek moet uitwijzen of er na het borrelen iets is veranderd in hun beoordeling. De onderzoekers brengen de proefpersonen aan het eind van de avond thuis.

De universiteit zoekt proefpersonen die in dit studiejaar drie avonden willen besteden aan het onderzoek. De vriendengroepjes worden ontvangen in een ontspanningsruimte in het faculteitsgebouw. Aan het begin van de avond moeten ze een vragenlijst invullen over persoonlijkheid en alcoholgebruik. Daarna krijgen ze een videofilm te zien over mensen in allerlei situaties.

Dan gaat de tap open en komen de hapjes op tafel. Vervolgens moeten de proefpersonen dezelfde taken nog eens uitvoeren. Het onderzoek moet uitwijzen of er na het borrelen iets is veranderd in hun beoordeling. De onderzoekers brengen de proefpersonen aan het eind van de avond thuis.

Reageer op dit artikel