nieuws

Wethouder definitief weg na restaurantvideo

Horeca

De cameraopnames in Pizzeria Salvatore in Delft hebben er voor gezorgd dat wethouder Baljé definitief is opgestapt. De omstreden wethouder legde enkele dagen geleden voorgoed zijn functie neer. Eerder maakte hij bekend dat hij tijdelijk uit beeld zou zijn.

Naar de wethouder werd een intern onderzoek ingesteld na dubieuze uitspraken in een restaurant. De gemeente pleitte in het onderzoek de wethouder echter vrij. De wethouder negeerde het onderzoek en stapte definitief op.

Aanleiding voor het vertrek waren uitspraken van Baljé in een restaurant. Omdat hij zijn uitspraken tegen restauranthouder Slavator Dago na sluitingstijd deed, legde beveiligingcamera’s deze vast. Baljé zou onder meer een subsidie van 10.000 euro hebben toegezegd aan Dago om activiteiten in de stad te ontplooien. Daarnaast plaatste de wethouder nog enkele dubieuze uitspraken en telefoontjes over lopende en komende bouwprojecten in Den Haag.

Vanwege het uitblijven van de toegezegde subsidie, meldde Dago zich met de beelden bij Leefbaar Delft. Voorman Martin Stoelinga van Leefbaar Delft bracht de beschuldiging naar buiten, waarna de Delftse politiek op zijn grondvest schudde. Baljé deed daarop aangifte van smaad en laster bij de politie. Stoelinga deed op zijn beurt aangifte van corruptie.

Met het definitieve vertrek van Baljé lijkt een eind gekomen aan het gekrakeeld in Delft waar restauranthouder Dago een sleutelrol speelde. Het is niet duidelijk of de Italiaanse horecaman de subsidie daadwerkelijk krijgt overgemaakt.

Reageer op dit artikel