nieuws

Wijnroof voor opening Atomium-restaurant

Horeca

Het fonkelnieuwe restaurant in het gerenoveerde Atomium in Brussel is nog voor de officiële opening het slachtoffer geworden van een grootschalige diefstal. Een groot deel van het buffet, waaronder 600 flessen wijn, werd ontvreemd uit een vrachtwagen.

Dat meldt de Belgische krant Het Volk. In de vrachtwagen zaten naast 600 flessen wijn vele kilo’s groenten, kazen en kookgerei. Restaurantbaas Alexandre Masson schat de waarde van het gestolen goed op ongeveer 12.000 euro.

Afgelopen week werd het restaurant in één van de negen bollen geopend voor genodigden. Burgemeester Freddy Thielemans van Brussel repte dinsdag over een fantastisch gebouw. ‘Als je de magie ervan niet kunt zien, ben je blind. Dit is een geweldig voorbeeld van wat mogelijk is binnen een stad’, aldus Thielemans.

Het Atomium, dat een 165 miljard keer uitvergrote metaalmolecuul voorstelt, is een restant van de Wereldtentoonstelling van 1958. Het zou toen na een half jaar worden afgebroken, maar dat vonden ze in Brussel minder plezant. Dus bleef het staan, zoals de Eiffeltoren de Parijse Wereldtentoonstelling van 1889 overleefde en zich opwerkte tot publiektrekker.

Reageer op dit artikel