nieuws

Wijntap

Horeca

Import/groothandel Zeddams Wijnhuis heeft de exclusieve distributie verworven van een wijntapinstallatie uit Duitsland, plus de exclusieve levering van wijnen uit Italië (Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Bianco en Verduzzo). De installatie kan voorzien worden van één, twee of drie tapkranen, die wijn tappen uit stalen wijnvaten van 25 liter met een kunststof binnenmantel. Leidingen transporteren […]

Wijntap

Import/groothandel Zeddams Wijnhuis heeft de exclusieve distributie verworven van een wijntapinstallatie uit Duitsland, plus de exclusieve levering van wijnen uit Italië (Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Bianco en Verduzzo). De installatie kan voorzien worden van één, twee of drie tapkranen, die wijn tappen uit stalen wijnvaten van 25 liter met een kunststof binnenmantel. Leidingen transporteren de wijn van het vat naar de wijntap. Het systeem bestaat verder uit een cylinder voor menggas of stikstof, die voor de opwaartse druk zorgt.

De wijntapinstallatie heeft een onbeperkte capaciteit voor rode wijn. Voor witte wijn bestaat een koelcapaciteit tot 35 liter per uur. De witte wijn wordt pas gekoeld als deze getapt wordt; de koeling zit namelijk in de tapkop. Dit is volgens eigenaar Eddie Kempers het verschil met de systemen die je wel eens bij slijters aantreft. Een aangeslagen vat blijft volgens de importeur minstens twaalf weken op een constante kwaliteit.

Als belangrijkste voordeel voor de horeca noemt Kempers de plaatsbesparing. ‘Je hebt geen flessenopslag meer én meer ruimte in de koelkast. Vier fusten wijn, zeg 100 liter, kun je stapelen. Voor die hoeveelheid heb je zeker tien dozen wijn, 130 à 140 flessen staan.’ Andere genoemde voordelen: geen wijnen met kurksmaak, wijnen krijgen geen kans te oxideren, eenvoudige handeling en tijdwinst omdat de flessen niet ontkurkt hoeven te worden. Voor informatie: Zeddams Wijnhuis, Stokkum. Tel. (0314) 66 70 51.

Reageer op dit artikel