nieuws

Wijntraining

Horeca

Onlangs zette hij in het Friese Lemmer een tweede bedrijf op, Icarius, genoemd naar de wijnboer in de Griekse mythologie.Specifiek voor restaurants organiseert De Boer wijntrainingen en adviseert hij bij het samenstellen van de wijnkaart. Bovendien verkoopt hij zelf ook wijn aan de horeca. Daartoe werkt De Boer (vinoloog en student aan de opleiding Master […]

Onlangs zette hij in het Friese Lemmer een tweede bedrijf op, Icarius, genoemd naar de wijnboer in de Griekse mythologie.
Specifiek voor restaurants organiseert De Boer wijntrainingen en adviseert hij bij het samenstellen van de wijnkaart. Bovendien verkoopt hij zelf ook wijn aan de horeca. Daartoe werkt De Boer (vinoloog en student aan de opleiding Master of Wine in Londen) samen met Résidence Wijnen in Den Haag.
De wijntrainingen zijn bedoeld voor patrons, inkopers, bediening, chef-koks, managers en directie. Het doel is om hun kennis op wijngebied en wijn- en spijscombinaties te vergroten en actueel te houden.
Een trainingsprogramma wordt naar behoefte samengesteld: enkele sessies in één week of een serie verspreid over het jaar. Per workshop kunnen maximaal vijftien personen deelnemen. De lessen zijn op verschillende niveaus: beginners, half-gevorderden en gevorderden. Ze worden door heel Nederland gegeven in de horecabedrijven zelf.

Voor informatie: Studio Wine/Icarius, Lemmer. Tel. (0514) 56 95 74. www.studiowine.com.

Reageer op dit artikel