nieuws

Wild duurder dan vorig jaar

Horeca

Het wordt een dure kerst voor de liefhebbers van wild. Vooral hert, ree en haas zijn een stuk duurder dan vorig jaar. Volgens J. de Jong van de Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren is de prijs van wildvlees gemiddeld zo’n vijftien tot twintig procent gestegen.

De prijs is volgens hem vooral opgedreven doordat ree en hert uit Engeland en Schotland veel duurder zijn geworden als gevolg van de mkz-crsis.L. van Eeghem, voorzitter van de sector restaurants van Koninklijke Horeca Nederland, noemt de prijsstijging van ree en hert schrikbarend. ‘De prijs van een kilo hertekalf is dit jaar van 77 naar 99 gulden gestegen. Reerug van 105 naar 120 gulden per kilo.’ Volgens Van Eeghem komt hert voornamelijk uit Nieuw-Zeeland en ree uit Europa. De prijsstijging heeft volgens hem dan ook te maken met de gestegen vraag en niet met de mkz-crisis.

Reageer op dit artikel