nieuws

Wina Born-prijs voor Janny de Moor

Horeca

Janny de Moor heeft met haar boek ‘Wijn in de keuken’ de Wina Born-prijs gewonnen. De culinair journaliste kreeg deze prijs tijdens het Horeca Jaardiner op 3 mei jongstleden in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De Moor schreef volgens de jury de beste culinaire-journalistieke productie van het afgelopen jaar.

Wina Born-prijs voor Janny de Moor

De Wina Born-prijs is in 1995 ingesteld ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de in 2001 overleden culinair journaliste Wina Born. Naast De Moor waren ook Peter Klosse (‘Het Proefboek’) en Lucette Faber (‘Brieven uit mijn bastide’) genomineerd.

Eerdere winnaars van de prijs waren:
1996 Ton Borghouts
1997 Onno Kleyn
1998 Joep Habets
1999 Hubrecht Duijker
2000 Mac van Dinther
2001 niet uitgereikt wegens overlijden Wina Born
2002 Alma Huisken
2003 Henja Schneider

Reageer op dit artikel