nieuws

Winkel verkoopt per abuis racistisch shirt

Horeca

LONDEN – De Britse keten van kledingwinkels Burton heeft per ongeluk enige tijd een t-shirt verkocht met daarop een racistische leus in het Russisch. Het shirt is na de ontdekking direct uit de collectie verwijderd.

Winkel verkoopt per abuis racistisch shirt

Dat melden verschillende websites. De organisatie dacht dat het shirt de tekst ‘Wees trots op Rusland’ vermeldde, zoals de distributeur had vermeld. In werkelijkheid stond er echter ‘we zullen Rusland zuiveren van alle niet-Russen’.

Deze tekst wordt veel gebruikt door allerhande extreem-rechtse groeperingen in Rusland. Een woordvoerder van de winkelketen betreurt de fout, maar benadrukt dat het een misverstand is geweest. Burton maakt deel uit van de Arcadia-group, waartoe onder meer ook Dorothy Perkins en Topshop behoren. Er zijn meer dan vierhonderd Burton-winkels in het Verenigd Koninkrijk.

Reageer op dit artikel