nieuws

Winnaar Groot Dictee oud-horecajournalist

Horeca

De winnaar van het Groot Dictee der Nederlandse Taal, Jacques Bettelheim, heeft is een oud-horecajournalist. Bettelheim werkte in de jaren tachtig als redacteur voor Misset Horeca. Later was hij nog werkzaam als voorlichter van het SVH, het huidige Horeca Branche Instituut.

Winnaar Groot Dictee oud-horecajournalist

Bettelheim maakte slechts vijf fouten. ‘Ik doe al vaak mee aan dictees en dat betaalt zich nu uit’, verklapt de winnaar in De Telegraaf de reden van zijn fraaie prestatie. Bekend is dat Bettelheim vaak oefent met onder andere Bert Jansen, directeur van het in Bussum gevestigde taaladviesbureau Checkmenu én columnist van Misset Restaurant.

Hoofdprijs
De overwinning van de uit Koudekerk a/d Rijn afkomstige Bettelheim betekent dat voor het eerst sinds lange tijd België naar aan de haal gaat met de hoofdprijs. Met grote regelmaat won een Vlaming het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Daar heeft een oud-horecajounalist nu een eind aan gemaakt.

Reageer op dit artikel