nieuws

Winnaar herhaalt kunststukje

Horeca

Rachid Ahajgoune van La Ruche uit Den Haag heeft, evenals verleden jaar, de wedstrijd het Lekkerste broodje van Nederland in de categorie Horeca gewonnen.

Ahajgoune, medewerker van het Bijenkorf restaurant in Den Haag stak met zijn creatie Fakir’s Lunch met kop en schouders boven de andere deelnemers uit. Hij sloeg een flink gat met de nummer twee Foeat Stolk van Kleyweg’s StadsKoffiehuys uit Delft. De derde plaats was, met Eekhoorntjes Brood, ook voor een medewerker van La Ruche, de pas 17-jarige Rachel Singelenberg.

‘Dit is prachtig maar ik had hier niet op gerekend’ , vertelt de winnaar blij. ‘Zeker niet een tweede keer.’ Hij betrekt zijn chefkok, oud winnaar Ed Visschraper, bij de hulde. ‘Het is dankzij hem dat we met La Ruche deze prestaties leveren. Hij is nauw bij de voorbereiding betrokken en uitermate kritisch. We hebben het broodje constant verbeterd.’

Juryvoorzitter Paul van Gurp roemde de broodjes.’ De kwaliteit was hoog.’ Wel mogen ze van hem wat eenvoudiger. ‘Er worden soms wel erg veel ingredienten gebruikt. Het lijkt mij aardig als cafetariahouders de broodjes die de finale haalden in hun assortiment op kunnen nemen.’

Ahajgoune won met Fakir’s-lunch. Het gerecht heeft een Indiaas Naan-brood (soort pitah) als basis, en is gevuld met tandoori kippendijen, ijsbergsla, koreander, cashewnoten, geconfijte peper, raita en tomaat. Het broodje werd geserveerd op een ‘ bed van spijkers.’

Reageer op dit artikel