nieuws

Winsemius ontvangt Pien’s Proefboek in gezonde Hollandse lunchbox

Horeca

Zijn collega Balkenende is nog wel eens te betrappen op het eten van fastfood-maaltijden. Maar wie minister Pieter Winsemius blij wil maken, zet hem gezonde Hollandse kost voor. Dat bleek deze week toen de sportieve milieuminister het nieuwe culinaire kinderboek Pien’s Proefboek in ontvangst nam. Van de auteurs kreeg hij bovendien een fraaie kinderlunchbox met andijviestamppot.

Winsemius ontvangt Pien’s Proefboek in gezonde Hollandse lunchbox

Geen benzineverslindende import-liflafjes maar biologische andijvie en aardappelen van eigen bodem volgens het recept uit Pien’s Proefboek. Het was een kolfje naar de hand van minister Pieter Winsemius die wat onwennig zijn nieuwe kinderlunchbox opende. ‘Heel leuk zo’n kinderboek. Kinderen tot 12 jaar zijn een belangrijke doelgroep als het gaat om gezondheid en milieu. Via de kinderen komt het weer bij de ouders terecht.’

Pien’s Proefboek
Pien’s Proefboek is een spannend kinderverhaal met veel eetweetjes. De stoere negenjarige Pien maakt voor school een werkstuk over smaken en proeven, omdat gezond en lekker eten voor kinderen (en hun ouders) een speerpunt is in de huidige fastfoodmaatschappij. Terwijl Pien en haar vrienden avonturen beleven in de wereld van de haute cuisine, leren ze alles over smaken, proeven, koken en hoe mensen in restaurants genept kunnen worden. En passant redden ze ook nog haar oom, culinair journalist, uit de handen van een boze chef-kok.

‘Het is een nieuw concept, met op de rechterpagina een fictieverhaal en op de linkerpagina allemaal eet- en proefweetjes,’ zegt uitgever Simone Brummelhuis van culinaire uitgeverij IENS. ‘Het is leuk en informatief en daardoor de ideale manier om kinderen (en ouders) te interesseren voor gezond en lekker eten.’

Reageer op dit artikel