nieuws

Winst Amerikaanse biergigant onder druk

Horeca

De Amerikaanse bierbrouwer Anheuser-Busch, bekend van het merk Budweiser, heeft in het tweede kwartaal de winst met bijna 10 procent zien dalen. Het concern waarschuwde woensdag dat de winst over geheel 2005 onder die van vorig jaar zal uitkomen.

De winstdaling is veroorzaakt door hogere kosten en door druk op de volumes, liet bestuursvoorzitter Patrick Stokes weten. Vooral in de Verenigde Staten, waar Heineken ook een behoorlijke marktpositie heeft, staat de bierconsumptie onder druk. De verkoop van Anheuser aan groothandels daalde het afgelopen kwartaal met 3,7 procent. De totale omzet bleef nagenoeg gelijk op 4,02 miljard dollar.

De nettowinst bedroeg 607 miljoen dollar. Vorig jaar kwam het nettoresultaat in het tweede kwartaal uit op 674 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel