nieuws

Winst NH Hoteles omhoog

Horeca

De nettowinst van de Spaanse hotelketen NH Hoteles is vorig jaar met 13 procent gestegen tot 62,2 miljoen euro. De omzet steeg met 1,1 procent tot 984,7 miljoen euro. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers.

Winst NH Hoteles omhoog

De eigenaar van onder meer het Krasnapolsky-hotel in Amsterdam kon vorig jaar profiteren van een hogere omzet bij de hotelactiviteiten. Vooral in Latijns-Amerika deed het concern goede zaken met een omzetstijging van 10 procent. De operationele winst bij de hoteldivisie steeg met 8,5 procent tot 127,2 miljoen euro.

NH Hoteles heeft in totaal 260 hotels met bijna 38.000 kamers in negentien landen in Europa, Latijns- Amerika en Afrika. Daarnaast is het bedrijf bezig met de bouw van negentien nieuwe hotels.

Reageer op dit artikel