nieuws

Winst Pernod Ricard fors omhoog

Horeca

Het Franse drankenconcern Pernod Ricard heeft in de eerste helft van het op 1 juli begonnen boekjaar 2005/2006 een nettowinst behaald van 488 miljoen euro. Het bedrag is 51 procent hoger dan in dezelfde periode van het voorgaande boekjaar, zo maakte het concern donderdag bekend.

Winst Pernod Ricard fors omhoog

De nettowinst is hoger uitgevallen dan was verwacht. Het bedrijfsresultaat steeg harder, met 70 procent tot 767 miljoen euro. De sterke stijging van het resultaat valt toe te schrijven aan Allied Domecq.

Dit Britse drankenconcern kwam vorig jaar voor 11 miljard euro in handen van Pernod Ricard. De resultaten van Allied Domecq telden in de eerste helft van 2005/2006 vijf maanden mee.

De omzet nam toe met 66,7 procent tot 3,27 miljard euro. Pernod Ricard verwacht over het hele boekjaar een stijging van de winst van 10 à 15 procent.

Reageer op dit artikel