nieuws

World Skills: horecadeelnemers in actie in Sankt Gallen

Horeca

De Nederlandse horecadeelnemers Adrian Zarzo-Habraken, leerling-kok, en Karen Ducro, gastvrouw, behaalden respectievelijk een zevende en een dertiende plaats tijdens de World Skills. Adrian ontving voor zijn prestatie – meer dan 500 punten – een diploma van Excellent Vakmanschap.

Italië werd wereldkampioen bij de jonge koks, Zwitserland tweede en Oostenrijk derde. Bij de gastheerschapswedstrijden behaalde Zwitserland de eerste plaats, tweede werd Australië en op de derde plaats eindigde Korea.Tijdens het WK van het Vakmanschap presteerden de 32 Nederlanders uitstekend.

Twee gouden medailles, éénmaal zilver, twee keer brons plús tien diploma’s van Excellent Vakmanschap. Zaterdag 28 juni werden de deelnemers gehuldigd in het Arnhemse Gelredome.

Aan de World Skills namen 37 landen deel. Er werden 46 verschillende beroepen getoond, waaronder zes demonstratieberoepen. Vier dagen lang is er op topniveau gewerkt door jonge (maximaal 22 jaar) beroepsbeoefenaren. 179.000 bezoekers bezochten het evenement.

Reageer op dit artikel