nieuws

xsaga produceert jubileumconcert koningin beatrix

Horeca

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Koningin Beatrix haar ambt aanvaardde. Ter ere van dit zilveren jubileum, biedt de gemeente Amsterdam in nauwe samenwerking met het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum, Koningin Beatrix en haar familie een concert aan. Dit concert is op 29 april op de Dam, in het hart van de stad. De productie van dit concert is in handen van Xsaga. Het concert dat begint om 21.30 en duurt tot 23.00 uur wordt live uitgezonden bij de NOS op Ned 2.

Burgemeester Job Cohen: “Op deze prachtige avond staan we stil bij de speciale band die Amsterdam met het koningshuis heeft. En tegelijkertijd vieren we dat het paleis 350 jaar geleden als stadhuis op de Dam werd gebouwd. Heel Nederland zal hiervan kunnen genieten.

Vanaf vorige week hangen 100 mupi’s in de stad die het concert aankondigen, ontworpen door Thonik, en in totaal 100 troonredeportretten van Beatrix, oplopend van 1980 tot 2005, van elk jaar 4 stuks. Als een soort expositie en opmaat voor het jubileumfeest.

Voor meer informatiewww.amsterdam.nl/jubileum of kijken naar de uitzending.

Reageer op dit artikel