nieuws

Zaak hotelverkrachting Van Persie geseponeerd

Horeca

Voetballer Robin van Persie is niet langer verdachte in een verkrachtingszaak die zou hebben plaatsgevonden in het Tulip Inn-hotel in Rotterdam na een avondje stappen in discotheek Hyper Hyper.

Zaak hotelverkrachting Van Persie geseponeerd

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak geseponeerd wegens onvoldoende bewijs. Dit maakte het OM dinsdag bekend. Volgens justitie heeft de 22-jarige Arsenal-voetballer toegegeven seksueel contact te hebben gehad met de 25-jarige Rotterdamse die aangifte had gedaan van verkrachting.

Het OM meldde dinsdag dat na uitgebreid onderzoek is gebleken dat het seksueel contact niet onder dwang is gebeurd. De Rotterdamse vrouw is inmiddels van deze conclusie op de hoogte gesteld. Zij kan nog in beroep tegen het sepot. Kort na het incident legden medewerkers van Tulip Inn ontlastende verklaringen af over Van Persie.

Reageer op dit artikel