nieuws

Zelfdoding hulp buiten schuld KFC

Horeca

KFC distantieert zich van beschuldigingen dat het bedrijf verantwoordelijk is voor de zelfdoding van een medewerker. Uit een onderzoek bleek dat een medewerker van KFC zichzelf doodde omdat ze onophoudelijk werd gepest op het werk bij de fastfoodgigant.

Zelfdoding hulp buiten schuld KFC

Het drama speelde zich af rond een KFC-zaak in het Britse Manchester. Hannah Kirkham begon in 2001 op achttienjarige leeftijd bij KFC. Vervolgens werd ze twee jaar lang beledigd en gepest door collega’s. Tijdens haar vertrek bij KFC, zes maanden voor haar dood, maakte ze de pesterijen en geestelijke mishandelingen bekend bij haar manager.

In een verklaring spreekt KFC over een tragische gebeurtenis en dat het personeel van het betrokken filiaal niet meer werkzaam is bij het bedrijf. KFC zocht hulp bij een onafhankelijke organisatie die zich bezighoudt met het omgaan van persterijen en kwellingen in bedrijven. Het bedrijf zegt zich niet verantwoordelijk te voelen voor de dood van de voormalige medewerkster.

Reageer op dit artikel