nieuws

Zibb: ‘Horecava en BBB te kort op elkaar

Horeca

De horecabeurzen Horecava en BBB vinden veel te kort op elkaar plaats. Dat vindt een ruime meerderheid van de bezoekers van Zibb.nl/horeca, de website voor horecaprofessionals. Zelden was er zo’n groot verschil in de uitkomsten van het stemnet op de site.

78 Procent van de stemmers is het eens met de stelling ‘De Horecava en de BBB zitten elkaar in het vaatwater. Ze vinden veel te kort op elkaar plaats.’. 22 Procent kan zich niet vinden in de stelling. In de afgelopen anderhalve week brachten 101 bezoekers hun stem uit op Zibb.nl/horeca.

Anita Kanters van de Horecava reageert verrast op de uitslag. ‘Uit onze enquête na afloop van de beurs blijkt dat de Horecava op een goed moment wordt gehouden, zo na de feestdagen. Bij ons leeft dit vraagstuk niet, maar we nemen de uitslag van het onderzoek ten harte en kijken wat we ermee kunnen doen.’

Voor Robert Rose van de vakbeurs BBB slaat de uitslag niet in als een donderslag bij heldere hemel. ‘En vergeet de beurs in Zuid-Laren niet, die weer kort na ons komt. Ach, het is niet nieuw dat de markt dit vindt. Maar de geschiedenis heeft aangetoond dat er ruimte is voor drie beurzen in het begin van het jaar. Alleen hard-core beursbezoekers bezoeken de Horecava én de BBB. Voor de rest hebben de beurzen hun eigen specifieke publiek. De Horecava is een nationale beurs met internationale uitstraling, de BBB is een regionale beurs met nationale uitstraling.’

Niet de Horecava maar andere evenementen zitten Rose dwars. ‘Er zijn de laatste tijd allerlei projecten uit de grond gestampt en die zitten ons af en toe wel in de weg. Welke projecten? Nou, evenementen zoals open dagen bij groothandelbedrijven. Maar nogmaals: er is nog steeds ruimte voor grote beurzen in het begin van het jaar. Vanwege volle budgetten is er in januari meer ruimte voor investeringen bij bezoekers en standhouders.’

De Horecava vindt plaats van maandag 5 tot en met donderdag 8 januari. De BBB start maandag 26 januari en eindigt donderdag 29 januari.

Bent u benieuwd naar de nieuwe stelling? Kijk dan onder aan op de startpagina van Zibb.nl/horeca en brengt uw stem uit.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel