nieuws

Zonnemenu’s tegen negatieve effecten zon

Horeca

Voeding die rijk is aan selenium, bètacaroteen en vitamine E beschermt tegen de negatieve effecten van zonnestralen. Voor horecaondernemers biedt deze constatering van de Belgische krant De Morgen volop kansen. Wat te denken van een goed samengesteld zonnemenu?

Vooral voor strandtenthouders en horecazaken met terrassen die het van zonnestralen moeten hebben is het een interessante constatering. Want naast zonnebrandcrème biedt nu ook voedsel bescherming tegen felle zonnestralen. Het gaat hierbij om voedsel met selenium, bètacaroteen en vitamine E.

Selenium bevindt zich in producten met een hoog proteïnegehalte zoals vlees, zeevruchten, groenten en kaas. Het beschermt tegen een zonneslag en vergemakkelijkt het bruinen. Bètacaroteen pakt de veroudering van huidcellen door een teveel aan zon aan. Het zit onder meer in fruit, granen en groenten. Vitamine E tenslotte zit vooral in noten, graanproducten, groenten, boter en eigeel. Het voorkomt huidcelveroudering en verbetert de weerstand van de huid tegen de zon.

Reageer op dit artikel