nieuws

Zoon oud-directeur kandidaat commissaris bij Grolsch

Horeca

Grolsch komt zeer waarschijnlijk weer onder toezicht van de familie De Groen. Marc de Groen wordt mogelijk aangesteld als commissaris van de bierbrouwer. Volgens een woordvoerder van Grolsch moet er niets worden gezocht achter de benoeming.

Zoon oud-directeur kandidaat commissaris bij Grolsch

Dat meldt De Telegraaf. De familie De Groen kreeg de brouwerij in 1895 in handen en bouwde het uit tot een groot bedrijf. De familie De Groen is met 36 procent grootaandeelhouder in de brouwerij. Marc de Groen is zoon van één van de oud-directeuren van Grolsch.

Het antwoord is nu aan de aandeelhouders. Die moeten stemmen over de benoeming van de 41-jarige Marc de Groen. De Groen staat goed aangeschreven in het zakenwereldje en deed ervaring op bij onder andere Sara Lee en sigarettenfabrikant BAT Nederland. De kans is groot dat De Groen wordt benoemd tot commissaris.

Een woordvoerder van Grolsch laat in De Telegraaf weten dat er achter de benoeming van De Groen niets moet worden gezocht. ‘Het initiatief van zijn benoeming gaat uit van de raad van commissarissen’, aldus de woordvoerder, die eraan toevoegt dat zijn ervaring doorslaggevend is geweest en niet zijn familiebanden.

Reageer op dit artikel