nieuws

Zuipschuren groter probleem dan drugs

Horeca

Zuipschuren voor jongeren zijn een veel groter probleem dan het gebruik van drugs. Dat zegt de gemeente Twenterand. De Overijsselse gemeente start daarom een grootscheeps onderzoek naar de zogeheten ‘drinkketen’.

Zuipschuren groter probleem dan drugs

Het onderzoek moet het gevaar van zuipschuren in kaart brengen. Als basis voor het onderzoek dient een rapport van Tactus, een bureau voor verslavingszorg en preventie. Daaruit blijkt dat zuipschuren voor grote problemen zorgen. Veel jongeren komen in caravans en schuren bijeen om ‘in te drinken’, waarbij grote hoeveelheden alcohol worden genuttigd. Dit fenomeen zou voor meer problemen zorgen dat het gebruik van drugs.

Al geruime tijd is er een stevige discussie aan de gang over zuipschuren. Deze drinklocaties bevinden zich veelal op het platteland en vormen een oneerlijke concurrent voor de horeca. De caravans, keten en schuren voldoen niet aan veiligheidseisen en hebben geen vergunning. De horeca heeft in de vorm van het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) enkele jaren geleden een instantie in het leven geroepen om onder meer deze zuipschuren aan te pakken.

Reageer op dit artikel