nieuws

Zusje Kruidvat begint ook met leningen

Horeca

KEULEN – De Duitse keten van drogisterijen Rossmann begint met het aanbieden van persoonlijke kredieten. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van de Nederlandse zusteronderneming Kruidvat.

Zusje Kruidvat begint ook met leningen

Beide bedrijven maken onderdeel uit van het grote retailconcern ASWatson. Rossmann werkt bij het aanbieden van kredieten samen met de Deutsche Bank. Vanaf 4 mei worden de leningen onder de naam Rossmann Wunschkredit aangeboden in de 1250 winkels van de keten en via internet.

De keuze voor consumenten is overigens vooralsnog beperkt tot twee kredieten. De eerste met een vast bedrag van 1000 euro, een rente van 4,9 procent en een looptijd van 12 maanden. De tweede met een flexibel prijsmodel vanaf 4,9 procent effectieve jaarrente en een kredietsom tot vijftigduizend euro. De looptijd kan variëren van twaalf tot 84 maanden. Net als Kruidvat breidt Rossmann zijn assortiment steeds verder uit met branchevreemde producten.

Reageer op dit artikel