nieuws

Zwitsers chalet in oer-Hollandse stad

Horeca

De in chaletstijl opgetrokken cafetaria van Karin Kempers draagt met verve de naam ‘Mini Suisse’. De opvallende houten snackbar staat in Gouda aan een doorgaande weg, die kronkelend door woonwijken en langs een industrieterrein loopt.

Zwitsers chalet in oer-Hollandse stad

Bij binnenkomst is het een drukte van belang in de cafetaria. Het zijn hoofdzakelijk scholieren die in de middagspits de cafetaria bevolken. Kempers: ‘We hebben veel scholieren als klant. Soms staan ze al voor tienen op het raam te kloppen. Ze bestellen gerust zo vroeg in de ochtend een broodje hamburger. Daar moet ik zelf toch niet aan denken.’ De onderneemster nam de cafetaria anderhalf jaar geleden over. ‘Ik werkte al negen jaar hier, waarbij ik de laatste jaren feitelijk de leiding had over het bedrijf. Door familieomstandigheden wilde de eigenaar verkopen. Ik kon het in het begin gewoon niet geloven toen ik het rond kreeg.’

Sinds de overname is de werkweek van Kempers langer. ‘Vroeger had ik gewone arbeidstijden. Ik maak nu veel meer uren, maar dat geeft een voldaan gevoel.’ Op de menukaart van Mini Suisse staan veel maaltijden. ‘Wij brengen maaltijden naar bedrijven waar wordt overgewerkt. Daar zit een vaste klant bij waar zeker een dag in de week drie warmhoudkisten vol maaltijden naar toe gaan. Tussen de middag bezorgen we niet. Dan zou ik extra personeel nodig hebben. Dat kost alleen maar geld.’ Op termijn wil Kempers op dezelfde plek een nieuwe cafetaria neerzetten. ‘Dit gebouw is van hout en staat al 25 jaar hier. Het is een keer aan vervanging toe. Maar voorlopig kan het nog een aantal jaar mee.’

Reageer op dit artikel