nieuws

Zwolse horeca ontsnapt aan explosie

Horeca

Een hotel in het centrum van Zwolle is zaterdagmiddag ontsnapt aan een explosie. Het werd ontruimd als gevolg van een gaslek. Ook een tapasbar, een café-restaurant en enkele marktkramen moesten om die reden tijdelijk hun activiteiten staken.

Zwolse horeca ontsnapt aan explosie

Metingen toonden aan dat een gevaarlijke hoeveelheid gas zich had opgehoopt in de kelders van twee panden, die ook zijn ontruimd. Omstreeks 14.30 uur was het lek gedicht en waren de panden geventileerd, waarna de afzetting werd opgeheven.

Het lek zelf leverde volgens Wierseman weinig gevaar op. “Het gevaar zat in de opeenhoping van gas die ontstond in de twee panden en in de graafwerkzaamheden die de kans op een ontploffing vergroten.”

Na de graafwerkzaamheden is de gasleiding aan beide kanten van het lek afgesloten door medewerkers van Essent. Daarna liet de brandweer het gas, dat zich in de gebouwen had opgehoopt, ‘gecontroleerd’ ontsnappen.

Reageer op dit artikel