nieuws

Cursus Sociale Hygiëne voor gedetineerden

Horeca

In de Penitentiaire Inrichting Zwolle krijgen gedetineerden de kans om het diploma Sociale Hygiëne te halen. De inrichting is hiervoor een samenwerking aangegaan met opleidingsinstituut Landstede.

Cursus Sociale Hygiëne voor gedetineerden

Docent Ailko Faber van het Landschap Vrij & Gastvrij geeft de deelnemers les in de studieruimte van de PI. Twee keer in het half jaar worden mensen tijdens zes bijeenkomsten getraind.

Er is nieuw budget beschikbaar gesteld om juist de mensen in detentie scherp te houden en klaar te stomen voor de maatschappij, zo laat Landstede weten in een persschrijven. De deelnemers hebben de mogelijkheid om verschillende cursussen en trainingen te volgen. Gevolg hiervan is dat mensen na hun detentie gemakkelijker hun leven weer kunnen oppakken.

Uniek aan deze training zijn volgens eigen zeggen de gemengde groepen. Mannen en vrouwen volgen tijdens de cursus samen de zes bijeenkomsten. Om aan de grote vraag te voldoen, is er een ochtend en een middagploeg, zodat meerdere mensen tegelijkertijd getraind kunnen worden.

Reageer op dit artikel