nieuws

Tour Culinair fietst Elfstedentocht

Horeca

Het peloton van de Tour Culinair verrijdt op zondag 24 en maandag 25 juni een eigen Elfstedentocht door de provincie Friesland. De 31e editie van het jaarlijkse culinaire fietsevenement voor horecaprominenten staat in het teken van Friese tradities. Uitvalsbasis in Hajé Hotel Joure. Het gastronomische slotdiner vindt plaats op het bekende Bilderberg Landgoed Lauswolt.

Tour Culinair fietst Elfstedentocht

Het peloton bestaat uit circa 40 fietsers en 5 begeleiders. Per dag wordt circa 125 kilometer gereden, met stops bij diverse horecabedrijven. Doelstelling van de Tour Culinair is om horeca en toerisme in eigen land op een positieve wijze onder de aandacht te brengen.

Hans Wiegel (onder andere voorzitter van de Nederlandse Brouwers) zal zondag 24 juni het startschot geven. Friese tradities en de Friese historie lopen als een rode draad door het tweedaagse programma. Denk bij tradities aan klunen, kaatsen en schaatsen. De historie komt tot leven bij de Elfstedenbrug in Giekerk, het Eise Eisinga Planetarium in Franeker, het Kameleondorp in Terherne en de Friese Bierbrouwerij Us Heit in Bolsward.

De Tour Culinair reikt ook dit jaar een bedrag van 1.500 euro uit aan een goed doel, dat altijd een relatie heeft met horeca en/of toerisme. De keuze is gevallen op Tuincafé De Uithof in de botanische tuin De Kruidhof in het Friese Buitenpost, waar mensen met een beperking de kans krijgen in de horeca te werken.

Bovendien zal samen met SVH de Tour Culinair Award 2012 uitgereikt worden. Deze gaat naar een of meerdere personen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de bedrijfstak en een voorbeeld is/ zijn voor collega’s en medewerkers.

Het organisatiecomité bestaat dit jaar uit drie bekende ondernemers: de geboren Fries Lammert de Vries (hotel-restaurant Groot Warnsborn, Arnhem), Hajé de Jager (Haje Hotels & Restaurants) en Folkert Kuperus (catering Abe Lenstrastadion).

Reageer op dit artikel