Helft MKB'ers weet niet van BHV-verplichting

Helft MKB'ers weet niet van BHV-verplichting

Bijna de helft van alle MKB'ers weet niet dat in het bedrijf altijd een bedrijfshulpverlener aanwezig moet zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland onder 400 Nederlandse bedrijven.

Bedrijfshulpverlening

Ongeveer een kwart van de ondervraagden denkt dat bedrijfshulpverlening wordt aangeraden, maar niet verplicht is. Een zelfde percentage denkt dat de hulpverlener verplicht is vanaf een bepaald aantal werknemers.

Sinds 1994 is het volgens de Arobowet voor ieder bedrijf met minstens één werknemer verplicht om een BHV-opgeleid persoon in huis te hebben. Verlof of ziekte van de BHV’er vormt daarop geen uitzondering.

Een BHV’er is verantwoordelijk voor EHBO, brandbeperking en -bestrijding, evacuaties en het alarmeren en ondersteunen van alarmdiensten. Bedrijven die geen BHV’er hebben, kunnen boetes krijgen met een hoogte tot vele duizenden euro’s.

Lees meer: leid je personeel op!

De werkgever is verantwoordelijk voor de opleiding van de BHV’er. De website 112bhv.nl leidt medewerkers in korte tijd op tot volwaardig bedrijfshulpverlener. Dat gebeurt via e-learning, met aansluitend een (halve) praktijkdag.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.