nieuws

ROC Zadkine in financiële problemen

Horeca

Bij de scholenreus Zadkine in Rotterdam, waar onder andere diverse horecaopleidingen worden gegeven, moeten nog eens 150 arbeidsplaatsen worden geschrapt wegens een tekort van 19 miljoen euro op de begroting. Eerder gingen er al 275 mensen uit. Te veel gebouwen en fors teruglopende inkomsten zijn de oorzaak van de problemen bij het ROC met 18.000 leerlingen.

ROC Zadkine in financiële problemen

Dat vertelde een woordvoerder van Zadkine vrijdag, meldt persbureau ANP. De onderwijsinstelling onderhandelt momenteel met het ministerie van Financiën over de herfinancieringen van een pakket aan leningen en vastgoed ter waarde van ruim 30 miljoen euro. Het Zadkine gaat terug van 200.000 vierkante meter aan vastgoed naar 100.000 vierkante meter.

Het ROC heeft inmiddels met de nieuwe algemeen directeur Luc Verburgh een verbeterprogramma opgesteld. Dat moet volgend jaar al leiden tot een gezondere financiële situatie.

Zadkine verloor in 2 jaar tijd rond de 30 miljoen aan inkomsten. Daarnaast zijn er door de vorige directie panden aangekocht die door de crisis niet meer konden worden afbetaald omdat inkomsten vanuit de overheid terugliepen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel